Sült marha keralai módra

1

Mai indiai receptünk a déli Kerala tartományból érkezett, ahol valószínűleg némileg melegebb van, mint itt. Nem baj, ha megesszük ezt az ételt, a mi gyomrunkba is beköltözik majd ez a melegség.

Keverjük össze a húst, a gyömbért, kevés olajat, borsot, gyömbért,áttört fokhagymát és egy evőkanálnyi citromlevet ,és tegyük félre egy fél órára. Közben forrósítsunk olajat egy mély serpenyőben, és süssük ki benne a krumplit, majd tegyük valami meleg helyre. A húst süssük meg az olajban (egyszerre csak keveset, nehogy túlzottan lehűljön), majd ezt is tegyük félre. A helyén megsütjük a hagymát, majd amikor már aranybarna, ezt is kivesszük és félretesszük.

Kb. fél centi olaj maradjon az edényben (ebben lehet velem egyezkedni, lehet több vagy kevesebb is ízlés szerint), majd öntsünk bele egy kis vizet, a szójaszószt, a citromlevet, a chiliszószt vagy chilipaprikákat, és főzzük be egy kicsit. Ha már gyöngyözik, dobjuk rá a paradicsomot, pár percig főzzük benne, majd jöhet bele a borsó is. Főzzük együtt őket még pár percig, majd mehet bele a hús, hintsük rá a petrezselymet, tegyük bele a hagymát, és jól forgassuk össze. Egy-két perc után beletesszük a krumplit, összeforgatjuk, és készen is vagyunk.